Dania główne
- 59,00 zł
Zestaw dnia
Chłodnik ogórkowy z rzodkiewką, podany z grzankami. Tornedo - polędwiczka wieprzowa w boczku w przyprawie cajun, podane na sosie z zielonego pieprzu z gorgonzolą, ziemniakami pieczonymi i mixem sałat z sosem vinaigrette. - 45,00 zł
Papryka faszerowana - danie wegańskie
z risotto z borowikami, podana na sosie tajskim z mleka kokosowego z imbirem, miodem, limonką i pomarańczą - 47,00 zł
Placek po Bytomsku w Czaplowskim wydaniu
dwa placki z grubo tartych ziemniaków, podane z gulaszem wołowym i sałatką z kiszonych ogórków - depuis 47,00 zł
Kotlet devolay z masłem i serem
podany z ziemniakami puree i sałatką Colesław - depuis 47,00 zł
Tradycyjny kotlet schabowy na smalcu smażony
podany z ziemniakami puree i kiszoną kapustą zasmażaną - depuis 52,00 zł
Cacarola De Frango
gorący rondel z kawałkami kurczaka, papryki i cebuli w aromatycznym sosie z mieszanką oryginalnych przypraw, podany z mixem sałat z vinegrette i ryżem jaśminowym - depuis 59,00 zł
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej
nadziewany mozzarellą i suszonymi pomidorami, z sosem winno-chili, podany z frytkami i mixem sałat z vinegrette - 59,00 zł
Poliki wołowe duszone w czerwonym winie
podane z puree zimniaczanym z musztardą, glazurowanymi szalotkami w sosie balsamico, karmelizowanymi buraczkami i demiglacem - 59,00 zł
Confitowane udko z kaczki (160g)
podane na sosie własnym, z konfiturą z żurawiny z białymi kluskami i kiszoną kapustą zasmażaną - depuis 59,00 zł
BBQ Ribs
pieczone pikantne żeberka z sosem BBQ i chilli, podane pieczonymi ziemniakami i mixem sałat z sosem Ranch - depuis 59,00 zł
Rondel leśny z polędwiczką wieprzową
z kawałkami polędwiczki wieprzowej w sosie z grzybami, cebulą i ziołami prowansalskimi, podany z pieczonymi ziemniakami i mixem sałat z vinegrette - depuis 59,00 zł
Rolada wołowa
podana z kluskami i Modrą kapustą zasmażaną - 32,00 zł
Dla dzieci Fileciki z kurczaka w chrupiącej panierce Panko
z ketchupem, podane z frytkami i surówką z marchewki z brzoskwinią - 60,00 zł
Grillowany Stek ze schabu z kością (350g)
marynowany rozmarynem i grubym pieprzem , przygotowany metodą sous vide , podany ze smażonymi batatami i puree dyniowym z Chimichuri - 59,00 zł
Tornedo z polędwiczki wieprzowej w plastrach boczku
w sosie z zielonego pieprzu z gorgonzolą, podane z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami - 45,00 zł
Gęsie ,,Pipki'' (150g)
Gęsie żołądki w sosie cebulowym z nutą tymianku, podane z risotto z borowikami i imbirem - 72,00 zł
Rolada z gęsiny z pancettą i podgrzybkami (180g)
podana na sosie z borowików z białymi kluskami i sałatką z gotowanych buraczków z jabłkiem i cebulą - 47,00 zł
Pierś z kurczaka w kremowym sosie pieczarkowym (180g)
podana z ryżem jaśminowym i mixem sałat z sosem Vinegrette - 59,00 zł
Marynowany stek z karkówki (180g)
podany z sosem z musztardy francuskiej, pieczarkami z patelni i stekowymi frytkami - 59,00 zł
Czerwone curry z polędwiczki wieprzowej (180g)
z owocami granatu, czerwoną cebulą, różowym winogronem i ryżem jaśminowym
Business details
Restauracja Pod Czaplą
Stanisława Moniuszki 8
41-902 Bytom
Plateforme de la commission européenne pour la résolution des litiges en ligne : https://ec.europa.eu/consumers/odr
Nous sommes des commerçants professionnels. En savoir plus sur la manière dont nous partageons avec Pyszne.pl les responsabilités envers les consommateurs.