Kebab na dowóz Warszawa
Szukaj
Czy miałeś na myśli?

Kebab w Warszawie? Turecki specjał z dowozem | Pyszne.pl

Kebab to flagowa potrawa z gatunku „street food", która w całej Europie bije rekordy popularności. Turecki specjał to świetna przekąska na piknik, solidne wzmocnienie przed całonocnym balangowaniem w klubach i alternatywa dla szybkiego obiadu zjedzonego w biegu między zajęciami czy w przerwie na lunch. Możesz zdecydować się także kebab na dowóz, nawet w dostawie całodobowej. Wyraziście przyprawione mięso w towarzystwie surówek, aromatycznych sosów dopełniających całość zamkniętą w opiekanej bułce będzie jeszcze bardziej zbliżone do dania obiadowego, kiedy na deser zamówisz pyszne ciacho.

Warszawa – gdzie zjeść najlepszy kebab?

Nic nie smakuje tak bardzo, jak ulubione danie zjedzone na świeżym powietrzu… i to „na głodniaka"! Kiedy całe sobotnie przedpołudnie biegasz w Łazienkach Królewskich albo aktywnie wypoczywasz w innych warszawskich parkach, tj. rezerwat Olszynka Grochowska czy zabytkowy Park Skaryszewski, wpadnij do jednej z knajpek na południowej Pradze i zamów kebab. Nie zapominaj, że możesz zdecydować się na kebab z dowozem. Biegnąc do domu albo zmierzając do niego jednośladem, zatrzymaj się na chwilę i skorzystaj z aplikacji Pyszne.pl, określając w formularzu czas dostawy jedzenia. Wiele knajpek z kebabem znajdziesz też w ścisłym historycznym centrum stolicy, kiedy wybierasz się na spacer po starówce wpisanej na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO albo planujesz wjechać na taras widokowy w Pałacu Kultury i Nauki.

Jaki kebab na dowóz wybrać?

Kebab mięsny, wegetariański, w 100% roślinny? Z sosami bez laktozy, z wegańskiej śmietanki? Ze świeżymi warzywami pokrojonymi w talarki lub paski czy raczej z surówkami? Grillowana bułka, opiekany placek, a może poręczny box? Wersji smakowych i sposobów podania kebabu jest całe mnóstwo. Kebab doprawiony typowymi tureckimi przyprawami i gyros smakujący jak na wakacjach w Grecji to podstawowe składniki, najczęściej spotykane w menu. Możesz wybrać mięso drobiowe, czerwone lub tradycyjne baranie. Zerknij też na jarskie alternatywy, takie jak klopsiki z ciecierzycy popularne m.in. w Maroko (znane jako falafel), marynowane tofu w kostce czy po prostu tzw. wegańskie mięso. Skuś się na kulinarny eksperyment i zamów kebab, jakiego jeszcze nie jadłeś!