Dlaczego to takie ważne, by kebab w Warszawie dostępny był z dowozem przez całą dobę? Z pewnością nieraz przydarzyła Ci się sytuacja zasiedzenia do późnych godzin nocnych: przy pracy, przygotowując się do sesji egzaminacyjnej lub na spotkaniu z przyjaciółmi. Trudno oprzeć się pokusie zjedzenia pysznej tureckiej potrawy, więc... Raz na jakiś czas kebab nocą zjeść można, zwłaszcza, że – porównując do innych dań typu street food – jest zaskakująco zdrowy. Mięso do kebabu (w Turcji ten rodzaj potrawy nazywa się döner kebab) obraca się wolno przy płycie grzewczej na pionowym rożnie, wskutek tego ścieka z niego tłuszcz. Właściwości zdrowotnych i smaku dodaje wschodnia mieszanka przypraw.
Europejskim zagłębiem kebabu jest Berlin, najczęściej wybierany kierunek tureckich imigrantów II połowy XX wieku. Pod względem ilości restauracji i barów z kebabem 24 h, stara się mu dorównać Warszawa – jako że Polacy przyjęli opiekane mięso z pieczywie, z dodatkiem lekkiej surówki i intensywnego sosu, z wielkim entuzjazmem. Kebab z dostawą całodobową zamówisz więc do pracy na Woli i na Ochocie, na imprezę na Powiślu, ale i po imprezie – gdy wracając do domu stwierdzisz, że kolejka w Twojej ulubionej restauracji z kebabem jest zbyt długa.
Poczekasz na kebab tak, jak lubisz, a zamówisz go w prosty sposób przez serwis Pyszne.pl. Jak złożyć zamówienie?