Wybierz swój językPolski

Podaj adres dostawy
Podaj adres dostawy

Podaj adres i znajdź restaurację z dowozem w Twojej okolicy

ZAMÓW frytki & inne dania z lokali w całej Polsce na pyszne.pl!

Frytki wyzwaniem dla dostarczycieli jedzenia

Frytki to jedna z najpopularniejszych potraw konsumowanych przez klientów wszelkiego rodzaju lokali gastronomicznych. Są obecne w menu przydrożnego baru, oferują je fast foody oraz w karcie dań większości nawet najdroższych restauracji. Sposobów ich przyrządzania jest nie mniej niż najbardziej egzotycznych i skomplikowanych dań. Prawdziwym wyzwaniem jednak nie jest ich przygotowanie. O wiele większy problem stanowi dowiezienie ich do klienta pragnącego otrzymać je z dostawą do domu tak, żeby nie straciły nic ze swojej jakości. Każdy, kto od czasu do czasu zamawia jedzenie na dowóz na pewno niejeden raz był zawiedziony stanem w jakim dotarły do niego wyczekiwane frytki. Dobre frytki one to do siebie, że wyjątkowo szybko tracą temperaturę, a wraz z nią odchodzą w niepamięć pozostałe, nie mniej ważne atrybuty frytek - ich chrupkość, konsystencja oraz oczywiście, w ostatecznym rozrachunku, smak. Mimo tego, że zwyczajowo są tylko dodatkiem, np. gdy zamawiamy tanie zestawy obiadowe, kiedy będą niesmaczne mogą zepsuć cały posiłek. Co więc zrobić, żeby frytki zamówione z dostawą do domu nie ustępowały tym konsumowanym na miejscu?

Jak dobrze dostarczyć frytki do klienta?

Najważniejszy jest oczywiście czas dostawy w przypadku gdy zamawiamy gotowe posiłki. Kierowca, który wie, że wśród wiezionych przez niego dań są frytki powinien tak rozplanować trasę, którą będzie jechał, żeby były one dostarczone w pierwszej kolejności. Wiezione dłużej niż 25 minut, nawet kiedy będą najstaranniej zapakowane, nigdy nie będą dowiezione w satysfakcjonującym stanie. Odpowiedni czas dostawy w przypadku zamówień na najlepsze obiady to więcej niż pół sukcesu. Pozostała jego część to odpowiednie przygotowanie frytek do transportu. Żeby to zrobić trzeba wystarczająco je zabezpieczyć przed utratą temperatury, pamiętając jednocześnie o tym, że zbyt szczelnie zamknięte zaparzą się i zamienią w miękkie żelki. Jest to bardzo częsty błąd popełniany przed dostarczycieli jedzenia, którzy w trosce o temperaturę frytek pakują je tak, że co prawda klient otrzymuje je w odpowiedniej temperaturze, ale ich konsystencja i chrupkość pozostawiają wiele do życzenia. Idealnie transportu frytek nadają się termoizolacyjne torby z wywietrznikami umożliwiającymi odprowadzenie pary wydzielanej przez gorące dania.