Znamy już 5 najlepszych restauracji w Warszawie!

Po przedstawieniu w ubiegłym tygodniu Zwycięzcy Polski w Best Restaurant Awards 2018, nadszedł czas, by pogratulować naszym laureatom w Warszawie! Wszyscy jesteśmy ciekawi, czemu zawdzięczają swój sukces! Poznaj sekrety zwycięskich restauracji!


Kategoria KUCHNIA POLSKA

Lunch For You

Nasz przepis na sukces to…

Wysoka jakość i świeżość produktów oraz zespół doświadczonych pasjonatów.

Zdanie, które najlepiej opisuje naszą restaurację i jedzenie, które serwujemy…

Polskie – bo dobre.

Najpopularniejsza potrawa w naszym menu to…

Wieprzowy stek siekany z karmelizowana  cebulką i pieczarkami.

Popisowe danie, z którego jesteśmy dumni, a nie zostało jeszcze odkryte przez gości…

Pieczona polędwiczka wieprzowa z szynką parmeńska w sosie z morwy białej.

Wizja restauracji za 5 lat…

Pięciogwiazdkowa restauracja z kuchnią polską,  z dwoma punktami obsługi na lewobrzeżnej części Warszawy, 10.000 pozytywnych opinii,  10 dostawców, 10 godzin otwarcia restauracji przez 7 dni w tygodniu.


Kategoria KUCHNIA TURECKA

Hamsa Grill

Nasz przepis na sukces to…

Poza oczywistymi priorytetami, takimi jak dbałość o świeżość półproduktów oraz jakość i smak serwowanych przez nas dań, nie bez znaczenia jest fakt, że zależy nam na zadowoleniu każdego naszego klienta, także tego, który wpada do nas “za 5 dwunasta” lub zamawia z dostawą do mieszkania znajdującego się w tym samym budynku co nasz lokal J

Uważnie czytamy wszystkie komentarze naszych klientów, analizujemy je, wyciągamy wnioski i jeśli trzeba, wprowadzamy odpowiednie zmiany. Poza tym mamy cudowny personel, któremu serdecznie dziękujemy na zaangażowanie i serce, jakie wkładają w pracę.

Zdanie, które najlepiej opisuje naszą restaurację i jedzenie, które serwujemy…

Jesteśmy restauracją typu bistro, a naszą specjalnością są różnorakie mięsne i rybne dania z grilla, ale serwujemy też śniadania, mamy kilka fajnych przystawek oraz dania wegetariańskie (w tym uwielbiany przez naszych klientów falafel), sałatki i desery. Inspiracją smakową jest dla nas kuchnia bliskowschodnia i śródziemnomorska, która zazwyczaj kojarzy się pozytywnie ze słońcem i wakacjami.

Najpopularniejsza potrawa w naszym menu to…

Nie ma wątpliwości, że kanapki i dania z grillowanym mięsem w stylu shoarma/gyros, popularnie zwane kebab, cieszą się największym zainteresowaniem.

Popisowe danie, z którego jesteśmy dumni, a nie zostało jeszcze odkryte przez gości…

Jesteśmy dumni z całej naszej oferty, jednak pozycja, która wciąż wydaje się być trochę niedoceniana to śniadanie. Właściwie jest to niezwykle pożywny zestaw śniadaniowy składający się z sadzonych jajek, chrupiących falafelków, bogatego w białko hummusu z ciecierzycy i sezamu oraz o aksamitnej konsystencji pasty mutabal z pieczonego bakłażana. Zapewniamy, że takie śniadanie daje energię na kilkaładnych godzin.

Wizja restauracji za 5 lat…

Chyba każdy przedsiębiorca marzy o tym, aby w swojej branży osiągnąć sukces, co zazwyczaj wiąże się z rozwojem i ekspansją. My też zaliczamy się do takich przedsiębiorców i dlatego, choć działamy dopiero 1,5 roku, to w najbliższych planach mamy otwarcie drugiego lokalu w innej części Warszawy. Są bowiem takie momenty, że nasz obecny lokal na ul. Garażowej 7 osiąga szczyt swoich możliwości. Mamy nadzieję, że nowi sąsiedzi również docenią nasze starania.


Kategoria BURGERY

Burgery Nocą

Nasz przepis na sukces to…

Przede wszystkim świetne burgery! Od początku stawialiśmy na wysokiej jakości rasową wołowinę, a 200 gramów, bo tyle jest w każdym burgerze, to naprawdę uczciwa i sycąca porcja. Mamy proste menu, oparte na świeżych, naturalnych składnikach, dbamy o detale. To przynosi mnóstwo satysfakcji i pozytywnie nakręca do pracy, mimo setek zarwanych nocy. Ludzie lubią nasze burgery i dlatego do nich wracają. Szerokie grono naszych klientów stanowią osoby ćwiczące na co dzień, prowadzący zdrowy tryb życia.

Zdanie, które najlepiej opisuje naszą restaurację i jedzenie, które serwujemy…

Albo dobrze, albo wcale!

Najpopularniejsza potrawa w naszym menu to…

Zdecydowanie Git Burger! 200 gramów wołowiny w klasycznej kompozycji z cheddarem, bekonem, świeżymi warzywami i naszym autorskim firmowym sosem naturalnym z karmelizowaną cebulką i korniszonem. Pychota!

Popisowe danie, z którego jesteśmy dumni, a nie zostało jeszcze odkryte przez gości…

Kurak Burger, czyli soczysta pierś z kurczaka w połączeniu ze szpinakiem na ciepło, aromatycznym serem blue i chrupiącą kalarepą. Do tego nasza pyszna buła i firmowy sos. Wielbiciele burgerów wybierają nas ze względu na świetną wołowinę, ale kurczak w takim wydaniu także robi robotę.

Wizja restauracji za 5 lat…

Przede wszystkim utrzymanie wysokiej jakości, która jest teraz, a jeśli starczy sił to na pewno i dalsza ekspansja.


Kategoria PIZZA

Mała Italia

Nasz przepis na sukces to…

Systematyczna i ciężka praca nad doskonaleniem naszego menu oraz dbałość o jakość, formę i smak każdego dania.

Zdanie, które najlepiej opisuje naszą restaurację i jedzenie, które serwujemy…

Trochę polsko, trochę włosko. Obiad, pasta i sałatka – dla każdego coś dobrego. 

Najpopularniejsza potrawa w naszym menu to…

Najpopularniejsze danie to pasta carbonara. Dużym powodzeniem cieszy się również Italia burger, łosoś z rusztu oraz gnocchi. 

Popisowe danie, z którego jesteśmy dumni, a nie zostało jeszcze odkryte przez gości…

Takiego dania nie mamy. Menu jest zróżnicowane, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie. 

Wizja restauracji za 5 lat…

Jeszcze wiecej pysznych dań i więcej zadowolonych gości.  A może kolejna restauracja Mala Italia. Czas pokaże. 


Kategoria KUCHNIA AZJATYCKA

Bong Bong Asian Bistro


Chcielibyśmy podziękować wszystkim, dzięki którym mogliśmy zrealizować tegoroczne Best Restaurant Awards i pogratulować restauracjom ogromnego zaangażowania i ciężkiej pracy! Dobra robota!